UngeSkaber

 

UngeSkaber er et projekt for unge i Greve mellem 13 og 20 år. Projektet skal styrke den
mentale sundhed og afhjælpe ensomhed blandt unge ved at inkludere dem i flere sociale og aktive fællesskaber.   


UngeSkaber består af 3 aktiviteter: 

  1. FriRum der er et socialt og aktivt mødested for unge 

  2. Ung-Ung mentorordning, hvor den unge matches med en frivillig ressourcestærk og ung mentor 

  3. Inklusion af de unge i det lokale foreningsliv. 

 
Vi samarbejder bl.a. med Greve Kommune, FGU, Greve Gymnasium, Ungesporet og Greve Nord Projektet.  


Projektet er støttet af TrygFonden.  

FriRum

FriRum er vores sociale og aktive mødested for unge, der savner at være en
del af et fællesskab og ønsker at møde nye mennesker. Mødestedet er særligt for unge der:

  • Oplever at føle sig ensomme

  • Til tider synes det er svært at være ung

  • Keder sig efter skole og mangler aktiviteter i fritiden

  • Ønsker at træne deres sociale færdigheder

 

I FriRum mødes vi hver torsdag ca. kl. 16-18 i Greve Borgerhus til forskellige aktiviteter. Vores aktiviteter har altid det sociale i centrum, og vi har fokus på at skabe et rum, hvor den unge føler sig tryg, set og hørt, og hvor den unge kan være sig selv. Vi holder bl.a. brætspilsaftener, fællesspisning, bagedysten-konkurrencer, rundboldturneringer, walk&talks og meget mere. Det er de unge selv, som bestemmer, hvad der skal foregå i FriRum. Nogle gange arrangerer vi også ture ud af huset til tivoli og zoo.


Det er gratis at deltage og det er uforpligtende at være med. Dvs. at den unge kan komme og gå, som det passer. Vi skal hilse på den unge før vedkommende kan starte for at sikre, at tilbuddet er det rigtige. Kontakt os derfor for et infomøde.   

 

Ung-Ung mentorordning

I Ung-Ung mentorordningen matches den unge med en frivillig mentor. Mentoren er typisk en ressourcestærk person mellem 20 og 30 år, og som den unge kan dele sine tanker, udfordringer og evt. bekymringer med. Derudover kan mentoren fx hjælpe med uddannelsesvalg, lektiehjælp eller at den unge kommer i gang med en fritidsaktivitet.

Mentorparret aftaler selv, hvor og hvornår de vil mødes, og hvad de gerne vil lave sammen.  

Inklusion i foreningslivet

I UngeSkaber er en af vores målsætninger at motivere de unge til at starte til aktiviteter i Greve. Det kan enten være som medlem i en forening eller som frivillig. Foreningslivet i Greve har mange tilbud både på idræts- og fritidsområdet, og som de unge kan melde sig til.
 
I UngeSkaber støtter vi de unge i at blive en del at det lokale foreningsliv. Vi hjælper bl.a. med at finde den rette forening og aktivitet, samtidig med at vi følger de unge til deres aktivitet den første gang, hvis der er behov for det. Hvis det rigtige tilbud ikke findes, hjælper vi desuden de unge med selv at sætte nye initiativer i gang.

________________________________________________________________________________________________________

 

Vil du være med i UngeSkaber?

Er du selv nysgerrig på at deltage i vores aktiviteter eller kender du en ung, der vil have gavn af at få en mentor eller være med i FriRum? Så kontakt vores projektleder Mie Clemens på telefon 42790679 eller mail mc@fcgreve.dk. Mie vil herefter invitere vedkommende til en introsnak om vores aktiviteter. Dette er et krav for at deltage i UngeSkaber og skyldes, at vi skal sikre, at UngeSkaber er det rette tilbud for den unge.

 

Vil du være frivillig?  

  • Vi mangler frivillige mentorer i alderen 20 – 30 år.  

  • Vi mangler aktivitetsfrivillige i alle aldre, der vil være med til at koordinere og afholde aktiviteter i FriRum i fællesskab med de unge. Vi ser gerne, at du har mulighed for at deltage i FriRum 2 gange om måneden eller mere. Du kommer til at afholde aktiviteterne sammen med andre frivillige og en ansat medarbejder i FrivilligCenter Greve. 


For mere info kontakt projektleder Mie Clemens:

E-mail: mc@fcgreve.dk

Tlf: 42790679