UngeSkaber  

UngeSkaber er et nyopstartet projekt for unge i Greve mellem 13 og 20 år. Projektet skal styrke den mentale sundhed og afhjælpe ensomhed blandt unge ved at inkludere dem i flere sociale og aktive fællesskaber.   

UngeSkaber består af 3 aktiviteter: 

  1. FriRum der er et socialt og aktivt mødested for unge 

  2. Ung-Ung mentorordning, hvor man som ung matches med en frivillig ressourcestærk og ung mentor 

  3. Inklusion af de unge i det lokale foreningsliv. 

 

I projektet samarbejder vi bl.a. med Greve Kommune og Greve Nord Projektet.  
Projektet er støttet af TrygFonden og løber til og med marts 2022.  
For mere information om projektet kontakt Anne Rohde på 42790679 eller ar@fcgreve.dk 

FriRum: 
FriRum er et socialt og aktivt mødested for unge i alderen 13-20 år, der føler sig ensomme, udenfor eller socialt akavede. Her mødes vi en gang om ugen, laver hyggelige ting sammen og lærer hinanden at kende. Vi holder af at lave lækker mad, spille spil og tale om stort og småt. I FriRum kan man træne sine sociale evner i et trygt og frit rum.  
Vi mødes som udgangspunkt i Greve Borgerhus, medmindre deltagerne ønsker at planlægge aktiviteter andre steder. Vi kan for eksempel planlægge strandture, bordtennisturneringer, tegneworkshops eller rundbold. Der er åbent i borgerhuset en gang om ugen, og man kan som ung komme lige så ofte, man vil.  
Det er gratis at deltage. 


Ung-Ung mentorordning 
I Ung-Ung mentorordningen matches den unge med en frivillig ressourcestærk og ung mentor. Mentorparret aftaler selv, hvor og hvornår de vil mødes, og hvad de gerne vil lave sammen.  
Har du lyst til at gøre en forskel for en sårbar ung, og er du mellem 20 og 30 år? Vi søger lige nu frivillige mentorer til UngeSkaber. Som mentor mødes du med din mentee ca. 4 timer pr. måned i 6-12 måneder på tidspunkter, I aftaler. Du kan blandt andet hjælpe den unge ved at lytte til tanker og udfordringer, der kan være forbundet med at være ung. Du kan også være behjælpelig med at støtte den unge med at vælge uddannelse eller starte til en fritidsaktivitet. 


Som mentor får du blandt andet kompetencer i at lytte og være støttende. Vi sørger for at klæde dig godt på til opgaven ved at afholde en introsamtale med dig og løbende følge op på forløbet. Derudover kan du deltage i 2-3 workshops om rollen som mentor, hvor du får mulighed for at udvide din viden på området og sparre med andre mentorer. 


Lyder det som noget for dig? Så kontakt projektleder Anne Rohde på telefon 4279 0679 eller mail:  ar@fcgreve.dk.   

Inklusion i foreningslivet  
I UngeSkaber er en af vores målsætninger at motivere de unge til at starte til aktiviteter i Greve. Det kan enten være som medlem i en forening eller som frivillig. Foreningslivet i Greve har mange tilbud både på idræts- og fritidsområdet, og som de unge kan melde sig til.  
I UngeSkaber støtter vi de unge i at blive en del at det lokale foreningsliv. Vi hjælper bl.a. med at finde den rette forening og aktivitet, samtidig med at vi følger de unge til deres aktivitet den første gang, hvis der er behov for det. Hvis det rigtige tilbud ikke findes, hjælper vi desuden de unge med selv at sætte nye initiativer i gang.   

Vil du være frivillig?  
Vi mangler frivillige mentorer i alderen 20 – 30 år. Læs mere om vores mentorordning længere oppe på siden.  
Vi mangler aktivitetsfrivillige i alle aldre, der vil være med til at koordinere og afholde aktiviteter i FriRum i fællesskab med de unge. FriRum har åbent en gang om ugen i Greve Borgerhus. Vi ser gerne, at du har mulighed for at deltage i FriRum 2 gange om måneden eller mere. Du kommer til at afholde aktiviteterne sammen med andre frivillige og en ansat medarbejder i FrivilligCenter Greve. 

For mere info kontakt projektleder Anne Rohde på telefon 42790679 eller mail ar@fcgreve.dk