Tank Op
I Tank Op hjælper frivillige socialt udsatte borgere med etnisk minoritetsbaggrund med hverdagsadministration, jobrådgivning og dansktræning. Vores mål er at give borgerne bedre forudsætninger for at starte i job, på en uddannelse eller blive en del af del lokale foreningsliv i Greve.
Tank Op består af 3 aktiviteter:
-
Hverdagsrådgivning: Her kan målgruppen få personlig og helhedsorienteret rådgivning om f.eks. økonomi, boligforhold, søge opholdstilladelse og anden hverdagsadministration såsom at læse og forstå breve fra offentlige myndigheder.
-
1-1 Jobcafé: Her kan målgruppen få personlig vejledning om deres jobmuligheder, kompetenceafklaring og jobsøgning. Derudover kan de få hjælp til at skrive CV og ansøgninger.
-
Sprogcafé: Her kan målgruppen komme og blive bedre til dansk, udvide deres sociale netværk og øge deres forståelse for det danske samfund og kultur. Caféen er afslappet og hyggelig, og der fokuseres på hverdagsdansk gennem samtale. Sprogcaféen drives af Mangfoldighedsrådet i Greve i samarbejde med frivilligcentret.
Information hverdagsrådgivningen og jobcafé:
-
Åbningstider: onsdag kl. 15-17
-
Adresse: Greve Borgerhus, Greveager 9, 2670 Greve.
-
Tidsbestilling er ikke nødvendigt.
Information sprogcafé:
-
Åbningstider: onsdag kl. 15-17
-
Adresse: Greve Borgerhus, Greveager 9, 2670 Greve.
-
Tidsbestilling er ikke nødvendigt.
________________________________________________________________________________________________________
Vil du være frivillig?
Hvis du er interesseret i at blive frivillig i en eller flere af vores aktiviteter i Tank Op, så mangler vi både frivillige til vores hverdagsrådgivning, jobcafe og sprogcafé. Kontakt os for at høre nærmere.
Tank Op er støttet af Østifterne og §18-midler fra Greve Kommune. Aktiviteterne bliver hovedsageligt drevet af frivillige med støtte fra FrivilligCenter Greves medarbejdere.
For mere information - kontakt:
E-mail: tankop@fcgreve.dk
Tlf.: 29123441
__________________________________________________________________________________________________________
Frivillige

Hamidi - Hverdagsrådgiver i Tank Op

Najat - Hverdagsrådgiver i Tank Op

Nese - Hverdagsrådgiver i Tank Op
Jeg er frivillig i Tank Op for at hjælpe målgruppen med at blive bedre integreret i det danske samfund. Jeg lærer dem, hvordan man kan finde et arbejde i Danmark og om kultur og systemer, så de kan leve bedre økonomisk og ikke være afhængige af andre.
Jeg har boet 37 år i Danmark og kommer oprindelig fra Iran. Jeg er gift, har to sønner og et barnebarn. Derudover har jeg arbejdet i mange år som mentor og tolk i farsi i forskellig kommuner. Nu er jeg pensioneret og vil gerne dele mine erfaringer med andre , der er nye i Danmark.


Jeg er frivillig, fordi jeg selv kender følelsen af ikke kunne sproget og have brug for rådgivning ang. uddannelse, kontakt med kommunen osv. Som frivillig gør det mig glad at hjælpe andre. At hjælpe andre ligger i min opdragelse og kultur.
Jeg har været i Danmark i ca. 7 år og er kurder fra Syrien. Da jeg taler arabisk foregår mine rådgivninger ofte på arabisk.
Til daglig læser jeg til bioanalytiker i København.
Jeg er frivillig, fordi jeg ønsker at gøre en forskel, men også skabe en større værdi for borgere med etnisk minoritetsbaggrund.
Jeg synes det er interessant at være med til at gøre en indsats for at styrke borgerens livsforhold. Jeg hjælper bl.a. med jobsøgning og hverdagsrådgivning.
Som frivillig får jeg mulighed for at bruge mine egne kompetencer og færdigheder, og samtidigt tilegner jeg også ny viden.
Jeg kommer fra Tyrkiet og bor på Vestegnen.
Jeg er færdiguddannet socialrådgiver, og har også en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed.
__________________________________________________________________________________________________________
Hosniyeh - Hverdagsrådgiver i Tank Op
Dorte - Frivillig i sprogcaféen
Jeg er oprindelig fra Iran og taler farsi. Jeg har været i Danmark i 8 år.
Jeg er frivillig, fordi jeg kan lide at møde nye mennesker og hjælpe andre. Jeg har en imødekommende og lyttende tilgang til andre mennesker.
Til daglig læser jeg til bioanalytiker i København.
Jeg hedder Dorte og kommer fra Mangfoldighedsrådet i Greve. Det er en forening, som arbejder for at styrke fællesskabet mellem folk fra forskellige lande. Når vi mødes og lærer hinanden bedre at kende, bliver vi allesammen klogere - både på sprog, kultur, politik og religion.
I caféen øver vi os i at tale dansk, og derfor er alle velkomne som frivillige, enten for at lære dansk eller for at hjælpe andre. Vi snakker sammen om alt, hvad vi synes er sjovt eller vigtigt.
Frivilligt arbejde er spændende, fordi man kan gøre ting, man brænder for, sammen med andre, der måske har de samme interesser. Og man kan sagtens være aktiv mere end et sted, for man bestemmer selv, hvor mange kræfter man vil bruge.
Selv er jeg cand.mag. i dansk som andetsprog og uddannet journalist og turistfører. Og jeg læser stadig sprog og historie på Åbent Universitet.