top of page

Bliv frivillig

Har du lyst til at komme i gang med frivilligt arbejde? Eller bare blive klogere på de mange forskellige muligheder, du har for at engagere dig? Så vil vi anbefale dig at:

  • Få hjælp af os i frivilligcentret til at finde det helt rigtige frivilligjob til dig. Det er altid en god idé at kontakte os på forhånd og booke en tid med en af vores medarbejdere. Du kan hjælpe os med vores forberedelse, hvis du inden mødet udfylder dette spørgeskema.

  • Klikke ind på www.frivilligjob.dk, der er Danmarks største jobportal for frivilligt arbejde. Her kan du søge på frivilligjobs inden for mange forskellige fagområder og i hele Danmark.

  • Klik her for at udelukkende at se muligheder i Greve.

  • Få et overblik over lokale foreninger i Greve på www.aktivigreve.dk. Aktiv i Greve er Greve Kommunes Fritids- og foreningsportal. Her kan du søge efter relevante foreninger og fritidstilbud..

_______________________________________________________________________________________________

Gode råd

Her har vi samlet nogle overvejelser, som du med fordel kan tænke over, inden du vælger dit frivilligjob:


Hvad vil jeg arbejde med?

Når du skal vælge, hvor du vil lægge din frivillige indsats, kan du overveje, om du vil beskæftige dig med noget, du er god til, eller med noget du gerne vil lære eller blive bedre til.

Nogle organisationer efterspørger frivillige med erfaring eller uddannelse inden for specifikke fagområder, hvor du vil kunne bidrage med de kompetencer, du allerede har. Det er dog slet ikke en forudsætning alle steder, og du kan derfor også vælge et frivilligt arbejde, som giver dig mulighed for at afprøve dig selv på nye måder og lære noget nyt.

Hvem vil jeg hjælpe?

Overvej, om der er en bestemt sag, du brænder for, eller nogle bestemte målgrupper, såsom børn, unge, seniorer eller særligt udsatte, som du er motiveret for at hjælpe.

 
Hvad er mine grænser?

Overvej hvor dine grænser går. Hvis du fx ikke kan lide at befinde dig i konfliktsituationer, eller hvis du har det svært ved at være sammen med mennesker, som er meget syge, så vælg et frivilligt arbejde, hvor du undgår dette.

 

Hvis du er i tvivl om, hvilke situationer du kommer til at befinde dig i, så kontakt os eller tag en snak med den forening, du er interesseret i at være frivillig i.

 

Hvad vil jeg have ud af mit frivilligjob?

Nogle bliver frivillige for at støtte en sag, de brænder for, mens andre gør det som led i deres uddannelse – for at få praktisk erfaring eller forbedre deres CV. For andre er drivkraften et ønske om at bruge deres fritid på noget meningsfuldt eller at møde nye mennesker.

 

Ingen motiver er bedre end andre, men det er vigtigt at være afklaret omkring, hvad du vil med dit frivillige arbejde. Der er nemlig stor forskel på de forskellige frivilligjobs.

 

I nogle er du meget i kontakt med organisationens brugere, i andre laver du mest praktisk eller organisatorisk arbejde. Nogle organisationer tilbyder kurser, og der er forskel på, hvor meget det sociale samvær blandt de frivillige vægtes.

Det er ikke altid, at oplysninger som disse fremgår af organisationernes opslag om frivilligjobs. Derfor er det en god idé at tage en snak med dem om, hvorvidt det frivillige arbejde passer til dine ønsker, inden du starter.

 

Hvor meget tid kan jeg bruge?

Overvej, hvor meget tid du kan og vil afsætte til frivilligt arbejde. Uanset om du har to timer om måneden eller fire timer om ugen, er din indsats velkommen. Men det er selvfølgelig vigtigt at finde et frivilligjob, der passer til dit tidsforbrug. I de fleste opslag fremgår det, hvor meget tid, organisationen forventer, at du bruger. Hvis ikke, så spørg.

Nogle organisationer forventer, at man binder sig for en længere periode fx et halvt eller et helt år. Også dette er en god idé at afklare med organisationen – og dig selv – inden du starter.

Særlige regler for frivillige på offentlige ydelser

Der er særlige regler for frivilligt arbejde, hvis du modtager offentlige ydelser som fx efterløn, dagpenge, kontanthjælp eller lignende. Dem kan du læse mere om her, eller du kan kontakte os, din A-kasse eller din sagsbehandler hos kommunen for mere information.

Når du har fundet en organisation, du er interesseret i, så tag en personlig snak med dem, inden du starter. Spørg ind til, hvad det frivillige arbejde består i, og sørg for, at I har de samme forventninger til din indsats.

_________________________________________________________________________________________________

bottom of page