FrivilligCenter Greve søger projektleder til integrationsindsats (praktikstilling)

 

Vi søger en praktikant til vores projekt Tank Op, som er hverdagsrådgivning og jobcafé for borgere med flygtninge- og indvandrerbaggrund. I Tank Op hjælper vi med mange forskellige problematikker, som målgruppen står overfor. Projektet er hovedsageligt drevet af dig som praktikant og frivillige.

Vi søger en praktikant, som brænder for integrationsarbejde, og som har sans for projektkoordinering.

Dine primære arbejdsopgaver vil bestå i:

 • Koordinering af projektet

 • Rådgivningsmøder med målgruppen

 • Kontakt og koordinering med/af frivillige

 • Rekruttering af frivillige og målgruppe

 • Evaluering af projektet

 • Deltagelse i aktiviteter i frivilligcentrets to andre projekter: UngeSkaber og Projekt Q.

Projekt Tank Op:

Som praktikant i FrivilligCenter Greve kommer du primært til at beskæftige dig med projekt Tank Op.
Projektet har til formål at fremme inklusionen af socialt udsatte voksne med etnisk minoritetsbaggrund i frivillige fællesskaber og på det danske arbejdsmarked.

Projektet har tre aktiviteter: 1) Hverdagsrådgivning, 2) Jobcafé og 3) Sprogcafé.
1) Hverdagsrådgivningen foregår mandag og tirsdag kl. 15-17. Her kan målgruppen få hjælp til hverdagsadministration som f.eks.: At læse breve fra kommunen, E-Boks, betale regninger, søge forlængelse af opholdstilladelse, søge bolig og meget mere. Rådgivningen drives af frivillige og dig som praktikant.

2) Jobcaféen er en del af hverdagsrådgivningen. Her kan målgruppen få hjælp til at udarbejde CV og jobansøgninger, og kompetenceafklaring.

3) Sprogcaféen foregår hver onsdag kl. 15-17. Her har målgruppen mulighed for at udvikle sine danskkundskaber sammen med de frivillige, der driver caféen. Sprogcaféens åbning er dog udsat på ubestemt tid pga. COVID-19.

 

Om dig:

 • Din opgave som praktikant er at koordinere projektet. Derfor forventer vi, at du er selvkørende, selvstændig og ansvarsfuld. Du har selvfølgelig altid mulighed for at sparre med dine kollegaer og praktikvejleder, hvis du bliver i tvivl om noget.

 • Da målgruppen skal have hjælp til mange forskellige problematikker, er det vigtigt, at du tør kaste dig ud i noget nyt, og finde svar på ting, du muligvis endnu ikke ved.

 • Du skal være god til at kommunikere med både frivillige og målgruppen. Det er en fordel, hvis du har erfaring med målgruppen, socialt arbejde og/eller frivilligkoordinering.

 • Du er i gang med en relevant uddannelse på kandidatniveau.

Om Os:

FrivilligCenter Greve er en selvstændig forening, der arbejder på at styrke, udvikle og synliggøre den lokale frivillighed i Greve. Vi hjælper borgere i gang med frivilligt arbejde og understøtter lokale foreninger med rådgivning, fundraising og meget andet. Derudover støtter vi mennesker med flygtninge- og indvandrerbaggrund i at forbedre deres danskkundskaber, øge deres netværk og rykke tættere på arbejdsmarkedet. Vi har også netop startet projekt UngeSkaber, som har fokus på fællesskaber for unge. Som praktikant vil du også komme til at deltage i UngeSkabers sociale mødested FriRum.


Hos os får du:

 • Erfaring med integrationsarbejde, projektkoordinering, socialt arbejde og frivilligområdet

 • Stor mulighed for indflydelse på dine opgaver

 • Faglig sparring med din praktikvejleder

 • Kendskab til NGO-branchen


Det praktiske:

Vi forestiller os, at praktikken starter i januar/februar og slutter omkring juni, men med mulighed for fleksibilitet i forbindelse med fx eksamensperioder. Arbejdstiden kan aftales ud fra dit skema, men er omkring 26-30 timer om ugen med flekstid. Der kan forekomme møder og arrangementer i aftentimerne og i weekender. Praktikken er ulønnet. Eventuel offentlig transport til og fra arbejde bliver betalt.
Din daglige arbejdsplads er FrivilligCenter Greve, Greveager 9, 2670 Greve.

Du bedes sende din ansøgning og CV til centerleder@fcgreve.dk og skrive ”Praktikant – Tank Op” i emnefeltet. Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på 28779622.

Ansøgningsfrist d. 15.12.2020. Vi afholder samtaler d. 17. december.